Gane RImatore

38 godina

Rijeka, Primorsko-goranska županija

Instrument: Vokal

Slušam: NAS | Roots, The | Black Thought | Method Man & Redman | KC Da Rookee | Ice Cube

Žanr: rap | hip hop | rock | acoustic pop | r&b

Dostupan za svirke: Da

Broj pregleda profila: 82

Gane RImatore je dio riječke hip-hop scene od početka ovog stoljeća, pa i tisućljeća. Iza sebe ima 7 materijala: u grupi "Denno & Gane" album "Vol.1" iz 2006.god. te u kolektivu "Sirotinja d.o.o." mixtape "Kompilacia 07" iz 2007.god., zatim prvi solo album, "Nocturno Hip Hop" iz 2009. godine (Ammonite records) na kojem je Gane pokazao što zna i umije, nakon dugog niza godina usavršavanja svog stila i načina repanja te drugi solo album "13" (Ammonite records). Tu je i mixtape "Gane u gostima" koji je izašao na Staru godinu 2014/15, a koji je, u biti, skup nekih od Ganetovih gostovanja na drugim albumima i mixtapeovima, a u 9.mjesecu 2017.godine izašao je album "Nema u hipu hop" (SIPA Music) na kojem se nalazi 13 pjesama, od kojih su već 2 singla vani (istoimena pjesma "Nema u hipu hop" te funky jumpalica "Ubojstvo"), a kao gosti tu su KC Da Rookee, General Woo, Saša Antić, Sova Animal, Suicide, Kid Pex, Denno Carvaglio, Miroy, Bigg Knock te producenti D'Knock, Dust, DJ King, SoulClap, Stac & Sonny Picasso...
Album se može kupiti u fizičkom izdanju, na digitalnim servisima (Deezer, Spotify, iTunes i sl.) te kao USB na kojem se, pored novog albuma, našla cijela retrospektiva Ganetovog rada u proteklih 15-ak godina.
U prosincu 2019. Gane je izbacio remixirano izdanje njegovog albuma "Nocturno Hip Hop" iz 2009. godine kao obilježavanje 10 godina albuma, a na ovom Rimixtapeu su svoje remixeve odradili producenti: Kickass, ASXIV, Stac & Sonny Picasso, Mrki, Drago Zetić, Vordabeatzz, Producer vibes, kao i sam RImatorsky.
Osim navedenih, surađivao je sa većinom kvalitetnih underground izvođača i producenata (Dejo, Slom, Grga, Crni (RI), Rizbo, Ušikana Družina, Kruks, Latke (BG), Sheky (PU) itd.), ali i sa poznatijim imenima kao što su Target (Tram 11), Gidra (Connect), kao i sa ikonom hrvatskog hip-hopa, jednim od prvih hrvatskih repera MC Buffalom (R.I.P.), a pored gostovanja na raznim albumima i mixtapeovima hrvatskih izdanja, kao i izdanjima susjednih država, pojavljuje se i na Targetovom albumu "10 Years Of".
Gane RImatore bilježi veliki broj nastupa, od hip hop evenata diljem Rijeke i okolice, pa i do Zagreba (Aquarius, Tvornica, Klub) te drugih manifestacija i festivala nevezano za hip hop (RiRock, Student Day, Gitarijada, Minival Fest, Riječka Zvečka itd.), kao i humanitarnih organizacija, a pjesmu "Reci riječi Rijeci" posvećenu HNK Rijeka izvodio je na punom stadionu Kantrida prije nekoliko derbija te utakmice Rijeka - Stuttgart.
Gane predstavlja raznolikost tema, sklonost humorističnim tekstovima, bacanju dobrih storytellinga, a istovremeno i socijalnu osviještenost u svojim pjesmama. Pjesma "Gradska" sa prijašnjih albuma, kao i pjesma "MajstoRi" sa posljednjeg "Nocturno Hip Hop", bile su svojevremeno himne mjeseca na riječkom Radiju Trsat.


  • Video
  • Galerija
  • Galerija - ovdje možete dodati vaše slike.


  • Prate me

Ovim putem Vas pozivamo ako primjetite nekakve probleme ili kvarove na platformi da nam se javite
kako bi to utklonili čim prije. Također Vas potičemo da nam se javite ako imate kakve prijedloge
u vezi rada platforme.


Hvala na registraciji, želimo vam ugodno korištenje Jammeet platforme!